QUE PRETENEM?


dimecres, 10 d’abril del 2013

CINGLES DE LES CABRES I DE BISTOLTES ( Pels Treus ) (70)

 RESUM :
Ha estat plovent durant tota la nit, quan ens llevem continua plovent però tot i així decidim provar-ho, per postres quan passem a l'altura de la Vola, per la carretera dels túnels de Bracons, neva que dóna gust de veure. A Olot ha deixat de ploure, així que cap a Sadernes s'ha dit, tot i que, con que volem pujar una cinglera que és força complicada, cal veure com estarà amb la mullena que hi ha. El recorregut que farem és el següent: Sadernes – Pont d'en Valentí – Pas del Cabró – Cinglera de les Cabres – Treu Petit – Treu Gros – Guitarriu – Cingle de Bistoltes – Sadernes.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 6 d'Abril de 2013
*COMARCA: Garrotxa
*DISTÀNCIA: 16.3 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.135 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 5 h 20 min.
*TEMPS PARADES: 35 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 5 h 55 min.
*DIFICULTAT: Alta, degut al tram entre el pas del Cabró i la part superior del cingle de les Cabres. A la primera part hi ha una grimpada un xic complicada. En el tram des de Guitarriu fins a Sadernes hi ha un petit tram que no és massa clar.
*VELOCITAT MITJANA: 3 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa Alta Garrotxa E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Sadernes, a l'aparcament que hi ha sobre la barrera que barra el pas a la pista de sant Aniol.
*OBSERVACIONS: El recorregut d'avui ens ha sortit força bé, tenint en compte que les condicions del terreny no eren massa bones. És un recorregut que sobretot en la part final que baixa cap a Sadernes des de Guitarriu, no és massa clar, però nosaltres volíem anar al cim del cingle de Bistoltes i per això hem anat per aquí.
S'ha de tenir en compte que el camí que baixa del cingle de Bistoltes no passa precisament per on marca el mapa.
FOTOS:
negociant el pas del Cabró......., el dia tot just s'eixeca
fent cua per passar el Querfordat

sortida cap a la cingle de les Cabres, aquesta és la darrera grimpada
cinglera de Guitarriu vora el Treu Petit
el Bassegoda blanc, per ser a  l'abril Déu n'hi do
tot baixant cap al coll de Faja
Sant Andreu de Guitarriu
inesperat salt d'aigua al torrent de les Bistoltes
darrera imatge, el cingle de les Bistoltes des de sota




TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :

  .-  0 h.  --      SADERNES   --  300 m.
Anem a buscar la pista que passa per sota l'aparcament i que seguirem riu amunt. Passem pel pont del Pas de les Aures 11 min. Aquí a la dreta hi marxa el camí que puja a la cova del Bisbe. Continuem seguint la pista. Passem per sota el Castell Sespasa i de seguida deixem a l'esquerra el trencant del Pont d'en Valentí 26 min. Continuem uns pocs metres més i arribem a un trencant.
  .-  28 min.  --    TRENCANT BASSEGODA  --   340 m.
Aquí hi ha un indicador “ Bassegoda “. Deixem la pista i ens enfilem cap a la dreta per un camí molt fresat – MG - que entra dintre el bosc. El camí puja fent llaçades. Aquest camí el seguirem fins uns metres abans que comenci a baixar. Hi ha fites a la dreta.
  .-  46 min.   --  TRENCANT  --      515 m.
Deixem el camí i les MG, per seguir un corriol a la dreta, no massa visible, que de pla ens porta de dret a la cinglera, que resseguim a la dreta fins, pocs metres abans de trobar un rec.
  .-  53 min.  --    PAS DEL CABRÓ  --     540 m.
Tenim davant una paret. Primer grimpem pujant de dret. A sobre hi ha una corda que marxa per una estreta lleixa de pla, cap a la dreta. Ens tornem enfilar uns metres i marxem cap a l'esquerra, després en enfilem pel mig d'uns rocs i a sobre hi ha una altra corda en una alzina. Sobre l'alzina, i ja caminant, esbiaixem cap a la dreta i amunt per una lleixa penjada que ens porta altra vegada a les parets de la cinglera, que resseguim fins que aquesta fa una petita rampa a l'esquerra. Aquí per una savina ens enfilem a sobre on hi ha la cova de les Cabres. Continuem passant ara per dintre el forat del Querforadat. Passat el forat, un cable ens
ajuda a flanquejar un petit pas, després hi ha un petit tram de rocs i s'arriba a sobre el cingle de les Cabres.
  .-  1 h 23 min.  --    CINGLE DE LES CABRES  --   680 m.
El tram complicat ja està i l'hem superat força bé. El que és grimpar, ja no ho farem més.
Seguim la cinglera cap a l'esquerra pel mig dels rocs. -fites – Després marxem cap a la dreta pel mig del bosc i, un tros enllà, a més de les fites trobem MV que no se com han vingut. El camí va marxant pel mig del bosc, força a la dreta de la carena. Un tros amunt trobem un trencant a l'esquerra que puja a la carena on fa un mirador. Nosaltres seguim cap a la dreta, sempre pel mig del bosc fins que trobem una pista.
  .-  1 h 40 min.   --  PISTA   --  762 m.
A la pista no hi hem d'arribar. Pocs metres abans de la pista, el camí marxa cap a l'esquerra i s'enfila pel mig del bosc, amb un últim tram amb molts rocs, cap a trobar la carena o cinglera. Aquí a l'esquerra hi ha un bon mirador, al que anem a treure el cap. Després de gaudir de la vista tornem carena enrere, per on continuem seguint la carena de rocs que de seguida arriba un pas molt marcat.
  .-  2 h 8 min.  --     TREU PETIT   --  970 m.
Aquí a la dreta hi marxa un camí que porta a Guitarriu. Nosaltres marxem cap a l'esquerra, on un camí molt fresat baixa el grau. El camí, baixa molt i va a trobar un camí que ve de l'esquerra.
  .-  2 h 20 min.   --  CAMÍ DEL BASSAGODA
Seguim el camí cap a la dreta, de seguida fa una altra bifurcació i també marxem cap a la dreta i amunt. Passem un coll i un pi mig cremat molt peculiar, travessem una tartera, després passem pel costat d'un faig tombat molt espectacular. Arribem a la font del Còdol, font que surt de sota un roc. Pocs metres passada la font deixem el camí més fresat. Aquí marxarem cap a la dreta i amunt, de dret cap a trobar el coll d'Alp, on fa un trencant de camins.
  .-  2 h 57 min.  --     COLL D'ALP   --  981 m.
Seguim el camí de més a la dreta. Aquest camí que s'enfila, de seguida troba un camí molt fresat amb MG que seguim amunt. El camí, molt fresat, puja fent llaçades un bonic grau que travessa la carena o cresta per un trau molt marcat; és el Treu Gros.
  .-  3 h 8 min.   --   TREU GROS   --  1.088 m.
Continuem per l'altra banda, per un camí molt clar – MG - que a més, a més avui està amb els arbres blancs de la neu caiguda a la nit i que és preciós. El camí travessa dos cop una pista, després la retroba i per ella arribem a un coll, on hi ha una munió de camins.
  .-  3 h 23 min.  --     COLL DE FAJA  --    987 m.
Seguim la pista de més a la dreta – MG - que ens porta a l'ermita romànica ( S-X ), restaurada i en força bon estat, de sant Andreu de Guitarriu.
  .-  3 h 33 min.   --  SANT ANDREU DE GUITARRIU  --   937 m.
Aquí tenim tres opcions. Nosaltres farem la més complicada; simplement perquè volem anar als cingles de Bistoltes. La pista que seguim baixa cap a Sadernes i les MG també, passant pel Cufí. Nosaltres marxem pel costat de l'absis, ermita avall, on un camí no massa bo, ens porta a trobar una pista que travessem uns metres a la dreta. Baixem un petit tram i trobem un camí amb MG que seguim cap a l'esquerra i que ens porta a la raconada, on hi ha la font de la Teula.
  .-  3 h 45 min.   --  FONT DE LA TEULA   --  840 m.
A la font deixem el camí amb les MG que marxa de pla. Agafem un camí que baixa cap a la dreta pel costat del rec i– MR - que el ressegueix uns metres. Trobem una bifurcació que seguim a la dreta i avall. - MR - El camí de seguida es torna a bifurcar. Aquí les MR marxen cap a la dreta i avall. Nosaltres seguim el camí de l'esquerra que ens porta a un petit replà sobre una cinglera.
  .-  3 h 58 min.   --  CINGLERA DE BISTOLTES   --  775 m.
Seguim la cinglera fins que aquesta arriba al seu punt més alt, on hi ha una vista molt bona. Del cim, pel mateix camí, tornem al replà.
  .-  4 h 15 min.   --  CINGLERA DE BISTOLTES   --  775 m.
Seguim el camí que marxa per la dreta tal com baixem. El camí de baixada passa per dues carboneres, en la segona gira a l'esquerra. Ara cal estar atent, ja que el camí és força perdedor. És un camí molt desdibuixat que baixa molt de dret, per anar a travessar el rec.
  .-  4 h 33 min.   --  TRAVESSEM REC
A l'altra banda del rec, el camí és més fresat. És un camí que baixa en diagonal, arriba a una esllavissada, sota d'aquesta gira a la dreta, puja uns metres i torna a travessar el rec, per arribar a un punt on per la dreta tornem a trobar MR. Seguim cap a l'esquerra per baixar cap a trobar el rec que baixa de la font de la Teula; en el punt on fa un gorg molt bonic.
  .-  4 h 54 min.  --      REC DE BISTOLTES
Travessem el rec. A l'altra banda continuem per un camí que sempre va de dret. Fent petites pujades, però en conjunt baixant lleugerament, ens porta a trobar una pista asfaltada.
  .-  5 h 13 min.  --    PISTA DE GUITARRIU
Seguim la carretera cap a l'esquerra i avall fins davant una casa on la deixem i pel costat de la tanca anem a sortir sobre el punt on deixen les deixalles els del càmping. Passem pel davant les cases de Sadernes, per sota l'església i de seguida arribem a la barrera on a sobre hi ha l'aparcament.
  .-  5 h 20 min.  --     SADERNES   --  300 m.
----------------------------------------------------------
MG – marques grogues
MV – marques vermelles
MR – marques roses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada