QUE PRETENEM?


dissabte, 21 de març del 2015

MANLLEU - BELLMUNT - MANLLEU (152 )


  
RESUM :
Avui hi ha previsions de pluja, i fa temps que tenim al sarró l’idea d’anar de Manlleu a Bellmunt. Con que és un recorregut amb molts trams de pista, avui és un bon dia tot i que, és un recorregut molt llarg i amb força desnivell.
Recorregut: Manlleu – Font de Tarrés – Quatre Camins – Pont de Targarona – Sant Pere de Torelló – Bellmunt – Sant Pere de Torelló – Quatre Camins – Lurdes – Sant Jaume – Manlleu.


DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 14 de Març de 2015
*COMARCA: Osona
*DISTÀNCIA: 28.43 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.070 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 5 h 25 min.
*TEMPS PARADES: 30 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 5 h 55 min.
*DIFICULTAT: Baixa, l’únic inconvenient és que hi ha molts quilòmetres
*VELOCITAT MITJANA:  5.2 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Puigsacalm – Bellmunt  E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: A Manlleu, al pont, entre la deixalleria i la rotonda de la carretera de Sant Martí Sescorts.
*OBSERVACIONS: Hi havien previsions de pluja i de fet ens ha plogut des de Sant Pere fins al Pedronet de Montserrat. La resta de l’excursió ens ha amenaçat molts cops però no ha plogut més.
            Hi ha molta pista, i en la seva majoria són o enquitranades o cimentades, però quan és moll o plou, és per on es circula més bé.

FOTOS:
Serragrenyada des dels Quatre Camins

el Ges des de dalt el Pont de Targarona

el Pedró de la Mare de Déu de Montserrat ja en plena pujada a Bellmunt

el Santuari de Bellmunt des de l'aparcament

el  Santuari de Bellmunt

ja de tornada el dia millora a la foto el Puig-Agut (Lurdes) enlairat dalt un terrer

 TRACK I MAPA: TRACK AL WILILOC



RESSENYA :

  0 h. – MANLLEU  DEIXELLERIA–  458 m.
Seguim el camí pel costat del  rec i amunt. Camí que ens porta a la font de Tarrés, on hi trobem un carrer travesser.
  7 min. – FONT DE TARRÉS – 465 m.
Seguim el carrer, uns metres a l’esquerra, i el deixem de seguida per anar cap a la dreta, direcció Bellfort. Seguim la pista, deixem enrere els edificis del polígon i arribem a una pista que seguim cap a la dreta. Passem per sota la casa de can Rubió i arribem a la pista enquitranada de la casa de l’Hora.
  25 min. – CAN RUBIÓ – 535 m.
Seguim la pista enquitranada cap a l’esquerra i arribem a la casa de l’Hora on, per l’esquerra, ens arriba la pista carenera de Lurdes.
  47 min.   – CASA DE L’HORA – 584 m.
Seguim la pista cap a la dreta. De seguida deixem el quitrà per continua de dret per la carena. Seguim una pista ampla que ens porta al pont que travessa la carretera d’Olot, on fa un trencant de camins.
  1 h. – QUATRE CAMINS – 618 m.
Travessem el pont i continuem per l’altra banda a la dreta. Ara la pista és cimentada. Primer de baixada i després de pujada anem a trobar una pista enquitranada.
  1 h 15 min. – TRENCANT CAN FONT  -- 559 m.
Seguim la pista a l’esquerra, aquesta passa pel costat de dues cases i finalment baixa cap al pont de Targarona.
  1 h 25 min.  – PONT DE TARGARONA – 541 m.
Travessem el pont i marxem cap a la dreta, on cal travessar un segon pont. La pista enquitranada, continua ara pujant. Arriba a una serradora on anem cap a l’esquerra  i entrem al carrer “ Doctor Casas”  de Sant Pere de Torelló.
  1 h 34 min.  – SANT PERE DE TORELLÓ – 598 m.
Seguim tot el carrer, travessem la carretera de la Vola i anem cap a l’església. Continuem – GR - cap a l’esquerra i amunt fins al carrer Bellmunt, que seguim amunt fins que s’acaben les cases. Passem un petit oratori i arribem al dipòsit de l’aigua.
  1 h 50 min.   --  DIPÓSIT D’AIGUA –  695 m.
Ara seguirem la carena de la serra de la Perdiu, tot i que el GR sempre passa pel cim de la carena, nosaltres voregem tots el petits turons per sota i arribem a la carretera que puja cap a Bellmunt. Travessem la carretera i continuem per un camí que la retroba uns metres més amunt. Seguim la carretera i arribem al Pedronet de Montserrat.
  2 h 17 min. – PEDRONET DE MONTSERRAT –  909 m.
Fem un tram més de carretera i passada la corba, ens enfilem per la drecera, molt marcada, que ens porta a una font. Tornem a travessar la carretera i anem pujant per la drecera molt marcada. Quan tornem a la carretera hi ha una alzina molt grossa.
  2 h 28 min.  – ALZINA GROSSA – 1.030 m.
Tornem a travessar la carretera i continuem pujant per la drecera que ens porta de dret a l’aparcament, de sota al santuari de Bellmunt.
  2 h 43 min.  --  APARCAMENT DE BELLMUNT
Continuem per la pista cimentada que puja cap a travessar el coll del Cabrit i després per darrera arriba a la plaça de sota el santuari, nosaltres ens enfilem cap a la dreta i pugem dalt la creu.
 2 h 50 min. – CREU DE BELLMUNT –  1.248 m.
Marxem pel camí que baixa entre l'ermita i la creu. Un cop a l’aparcament, seguim uns metres el camí pel que hem pujat. El camí, de seguida es parteix. Anem cap a l'esquerra, carenejant fins a la carretera. A l'altra banda de la carretera surt una pista que seguim. La pista baixa i fa una volta. Nosaltres fem uns pocs metres i baixem de dret, sense camí, pel mig del petit clot,- per sobre una catifa de fulles del faig -, per anar a trobar la pista uns metres més avall. Continuem baixant, la pista es converteix en un camí al mig dels boixos més que bonic. El camí un tros avall, deixa un camí que s'enfila a l'esquerra. Continuem baixant, ara cap el solell, on deixem un altre camí també a l'esquerra, però aquest baixa. Nosaltres continuem cap a la dreta, un petit tram de pla, i després baixem a trobar la carretera.
 3 h 12 min. -- CARRETERA DE BELLMUNT --
Som al punt on la carretera fa un revolt molt tancat, sota el Pedronet de Montserrat.
Ara fins a Sant Pere seguirem la carretera. De seguida deixem el trencant per on hem pujat i continuem carretera avall, fent alguna que altra drecera. Passem pel costat de la casa de la Redortra i arribem al cementiri.
  3 h 34 min. – CEMENTIRI – 650 m.
Entrem al poble, anem cap a sota l’església i cap el carrer “Doctor Casas” que seguim fins que s’acaba.
  3 h 46 min. – FINAL CARRER  -- 598 m.
Aquí s’acaben les cases. Continuem per la pista cap a la dreta i avall i arribem al pont de Targarona.
  3 h 55 min.  – PONT DE TARGARONA – 541 m.
Travessem el pont i continuem per la pista enquitranada de la dreta que, fent una petita volta, ens porta al trencant prop de can Font.
  4 h 6 min. – TRENCANT DE CAN FONT –  559 m.
Marxem cap a la dreta per la pista cimentada que ens porta cap el pont on hi ha el trencant de Quatre Camins.
  4 h 23 min.  – QUATRE CAMINS – 618 m.
Travessem el pont i anem cap a la carena de la dreta, on la pista ens porta a la casa de l’Hora.
  4 h 30 min. --  CASA DE L’HORA –  584 m.
Ara marxem per la carena, seguin la pista cimentada que va de dret al santuari de Puig-agut; també conegut com a Lurdes.
  4 h 44 min. – PUIG-AGUT  –  585 m.
Continuem per la pista carenera fins poc abans d’arribar a l’ermita de Sant Jaume, on una pista enquitranada marxa per sota cap a l’esquerra.
  5 h. – SANT  JAUME DE VILAMONTÀ
Marxem pel mig de les dues pistes, seguint una pista de terra que va paral·lela a la que seguíem. A partir d’ara, tot els camins que trobem a l’esquerra els seguim. Arribem a uns terrers grisos, i al carrer de la Coma; som a Manlleu.
  5 h 12 min.  – CARRER DE LA COMA – MANLLEU
Ara seguim el carrer i, sempre de dret o cap a l’esquerra, arribem a la deixalleria.
  5 h 25 min.  – DEIXALLERIA – MANLLEU – 458 m.
---------------------------------------














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada