QUE PRETENEM?


dimecres, 2 de gener del 2013

PRC – 43 SENDER DE TONA (57)




RESUM :
Són les festes de Nadal i els torrons han fet els seus efectes. Així que avui toca anar a cremar torrons, no ens hi trencarem massa el cap. Així doncs, anirem a seguir el PRC- 43, també conegut com a Sender de Tona. El sender és molt llarg i com sempre volem ser aviat a casa a dinar, així que ens tocarà anar a un bon trot.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 29 de Desembre de 2012
*COMARCA: Osona
*DISTÀNCIA: 25.5 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 840 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 4 h 55 min.
*TEMPS PARADES: 40 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 5 h 35 min.
*DIFICULTAT: Baixa. Simplement és molt llarga i en alguns punts costa de trobar les marques del PR però vigilant es segueix força bé.
*VELOCITAT MITJANA: 5.2 km/h
*FONTS CONSULTADES: fulletó del PRC – 43 del centre excursionista de Tona.
*PUNT DE SORTIDA: Trencant de Múnter. A la carretera de Vic a Collsuspina, abans d'arribar al trencant de Tona.
*OBSERVACIONS: Avui no hi ha complicacions, sempre seguim el PR. Només fem l'excepció per travessar Tona. Que ho fem al nostre aire. A més pugem al Castell, que crec que val la pena, i a Sant Cugat de Gavadons, són les úniques excepcions que fem i crec que s'han de fer.
El PR és marcat de fa molt de temps i en algun punt costa de trobar. Les marques però posant atenció s'acaben trobant.
Nosaltres hem fet el PR a un bon ritme, inclús crec que a un ritme massa alt, però hem disfrutat molt fent-lo i de fet la nostra intenció ja era fer-lo així.
FOTOS:
vista parcial de Tona des de vora Sant Andreu (Castell de Tona) amb el Montseny al fons
detall del pla del Castell de Tona
Sant Miquel de Vilageliu
la boira encara és present a la plana
erosió carecterística dels turons de la plana


TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :
  .-  0 h.  --     TRENCANT DE MÚNTER   --  611 m.
Travessem la carretera i seguim una pista asfaltada que va de dret a la Comella, a la casa s'acaba el quitrà. Seguim una pista de terra cap a la dreta, passem per sota una altra casa on seguirem la pista de la dreta. Sempre seguint el PR arribem a una pista molt bona.
  .-  27 min.   --  MOLÍ DEL VENDRELL  --     607 m.
Aquí a la dreta hi marxa una variant que puja a Bellavista i escurça el PR. Nosaltres continuem cap a l'esquerra i de seguida comencem a trobar les primeres cases de Tona. Aquí anem de dret cap el turó del castell, que es veu molt clar. Sota el turó trobem la capella de Lourdes.
  .-  44 min.   --  ESGLÉSIA DE LOURDES  --    632 m.
Aquí deixem momentàniament el PR per enfilar-nos per una pista molt ampla cap dalt el castell, on hi ha l'ermita del Castell, amb una esplèndida vista de Tona i de la Plana.
  .-  50 min.   --  CASTELL DE TONA   --  701 m.
Per la mateixa pista tornem a l'església de Lourdes, des d'on continuem sense PR pel carrer on hi ha dues fileres de xiprer. El carrer ens porta a la carretera que travessem i, pel carrer Joan XXIII, continuem fins que s'acaba amb un carrer de través.- hi ha les instal·lacions esportives- Seguim el carrer a l'esquerra i en la primera cruïlla marxem cap a la dreta, pel mig de dues instal·lacions. A l'altra banda trobem una pista i altra vegada el PR que seguirem. Passem per sota la casa del Raurell, travessem un rec i quan som sota una altra casa que ens queda a l'esquerra, deixem la pista per agafar un camí a la dreta que ens portarà a l'ermita de Vilageriu o Vilageliu. És una ermita romànica restaurada del s. XI.
  .-  1 h 21 min.   --  SANT MIQUEL DE VILAGERIU   --  664 m.
Ara el PR ja no el deixarem més. Marxem per la pista asfaltada, un tros enllà sobre un repetxó, la deixem per anar cap a l'esquerra, travessem un camp i anem a trobar el riu. Continuem un tros pel costat del riu. Quan trobem un camí de través, agafem cap a la dreta i anem a trobar el trencant de carreteres Tona – Vic – Collsuspina.
  .-  1 h 41 min.   --  CARRETERA VIC - MANRESA
Travessem la carretera. A l'altra banda trobem una pista molt bona que va a Sant Cugat. Nosaltres la seguim fins dalt la carena. Quan gira a l'esquerra la seguim un petit tros i la deixem per seguir-ne una de més dolenta que marxa de pla i per sota, cap a la dreta. La pista va a trobar la casa de Boldrons on hi a un roure molt gros. El camí – PR - s'enfila per sobre la casa i torna a trobar la pista bona que puja de la carretera. Seguim la pista cap a la dreta, passem pel costat del Regàs on a sota neix el riu Besòs, continuem per la pista que arriba a un trencant amb indicadors.
  .-  2 h 24 min.   --  TRENCANT SOTA SANT CUGAT
Aquí deixem totes les pistes i continuem per un camí que continua en la direcció que seguíem i que s'enfila a l'ermita romànica del s. XII, de Sant Cugat de Gavadons. Som al punt més alt del recorregut, pràcticament sobre Collsuspina.
  .-  2 h 28 min.   --  SANT CUGAT DE GAVADONS  --     1.033 m.
Tornem a l'últim trencant. Ara seguim la pista cap a l'esquerra.-PR- En els següents trencants els seguirem tots cap a l'esquerra i arribem a la urbanització Rústic de Muntanyola.
  .-  2 h 46 min.  --    URBANITZACIÓ
Seguim el quitrà. De seguida agafem cap a la dreta. Ara cal estar atent a les marques del PR. Quan arribem a una casa mig aterrada, deixem el carrer i marxem cap a l'esquerra, pel costat d'un camp. Després baixem cap a sota la casa. - que per baix esta molt ben arreglada - Comencem a baixar fent moltes llaçades, passem una porta, travessem un rec, després ens enfilem, i tornem a travessar una altra porta. Trobem un munt de trencants. Cal estar atent a les marques. Ara amunt, ara avall, anem cap a trobar la carretera que puja de Santa Eulàlia de Riuprimer.
  .-  3 h 38 min.  --        CARRETERA
Travessem la carretera i ens enfilem per un corriol que puja un marge, després gira a la dreta. El camí sempre de pujada ens porta a l'església de Muntanyola.
  .-  3 h 47 min.   --  MUNTANYOLA  --      804 m.
Continuem per sobre l'església, trobem una rotonda i seguim el carrer de l'altra banda. Seguim el carrer fins que a l'esquerra hi ha una casa molt bonica – Puigllat -. Si continuéssim per la pista aniríem també i més ràpid a can Ros. Nosaltres seguint el PR que és el que hem vingut a fer. Ens enfilem a la dreta on un camí, ens porta a una casa dalt la carena. - BellavistaAquí a la dreta hi marxa una drecera cap al Molí del Vendrell. Nosaltres marxem cap a l'esquerra, per on tornem a trobar la pista que ve de Muntanyola. La seguim cap a a dreta per arribar de seguida a can Ros.
  .-  4 h 22 min. --   CAN ROS
Aquí hi ha la variant per anar a la Creu de la Miranda, que és un punt amb una vista molt bona de la plana, però ho deixarem per un altre dia. Ara marxem per la pista que baixa cap a la dreta. La pista, molt bona, baixa fent les seves voltes cap a baix a la vall, passant pel Colomer. De seguida arribem al trencant, on a la dreta, a pocs metres hi ha les cases de Múnter.
  .-  4 h 43 min.  --     MÚNTER
Seguim la carretera que marxa a la dreta i avall. La pista sempre de quitrà ens porta cap a trobar el pla on tenim el cotxe, a tocar de la carretera de Collsuspina.
  .-  4 h 55 min.  --    TRENCANT DE MÚNTER  --   611 m.
                                      ------------------------------------------------
                                         PR – marques grogues i blanques


2 comentaris:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    ResponElimina