QUE PRETENEM?


dimarts, 10 d’abril del 2012

LES AGUDES ( Per Terrers i pel camí dels Pous ) (21)


RESUM :
Tothom té clar, que la millor manera de pujar a les Agudes és pels Castellets, ara bé, l'excursió que farem nosaltres per anar a les Agudes, és un pel més enrevessada, ja que donarem més voltes que el 29.
L'excursió la farem de la següent manera; Coll de Sant Marçal – Terrers – Pedreguera Gran – Pous d'en Cervera – Coll de les Agudes – les Agudes – Pedregar Rodo – El Puig – Coll de Sant Marçal. És una excursió que tot i la volta que fem, és força interessant.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 7 d'Abril de 2012
*COMARCA: Vallès Oriental
*DISTÀNCIA: 17.3 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.030 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 35 min.
*DIFICULTAT: mitjana, per les voltes que donem, ja que poden despistar un xic i també per la baixada de la tartera que és força de mal baixar.
*VELOCITAT MITJANA: 3.7 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Montseny – Parc Natural 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Aparcament davant la Taula dels Tres Bisbats, al coll de Sant Marçal.
*OBSERVACIONS: L'excursió només hi ha el tram de la Tartera que és de mal baixar, la resta no hi ha problemes. A la casa de Terrers, si és vol, es pot travessar per anar a buscar la pista a l'altra banda de la Tordera però hi ha moltes verdisses, tot i que la pista és molt aprop.
FOTOS: 
 les Agudes des de Terrers
la Pedraguera Gran
la casa de Terrers a l'altre cantó de vall 
pou de glaç
el temps i l'entorn han tapat el pou
contemplant les Agudes i els Castellets
foto del cim de les Agudes 
Matagalls i la casa de TerrersTRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :
  .- 0 h. --  COLL DE SANT MARÇAL --  1.106 m.
Sortim seguint la pista que baixa cap a Sant Marçal, un cop a Sant Marçal agafem la pista del Puig, que passa per sobre l'ermita. La pista, força planera, - GR - ens porta a les parets mig aterrades de la Fàbrica. Aquí, uns metres a la dreta, hi ha la casa del Puig.
  .- 10 min.  -- EL PUIG  -- 1.076 m.
Continuem per la pista que ens portaria a la Pedreguera Gran. Ara bé, nosaltres la deixem de seguida per seguir el primer trencant que trobem a la dreta i avall. Ara seguim una pista molt dolenta, mig tapada per la ginesta. La pista baixa fent llaçades, travessa la Tordera i arriba a la casa abandonada de Terrers.
  .- 24 min. --  TERRERS  -- 978 m.
Ara són a un dels llocs que volíem anar avui, i és que la casa té una vista molt bona de les Agudes, a més som és en un indret molt bonic.
Aquí tenim la primera sorpresa del dia. La nostra intenció era marxar de pla per sota la casa, cap a travessar la Tordera i anar a buscar una pista, que hi ha a l'altra banda i que segons els mapes hi havia un camí. El camí hi és, però està ple de bardisses i tot i que es pot passar, no val la pena, doncs el camí és més que dolent.
En vista de l'èxit, des de la casa marxem per la pista que hi arriba. La pista que seguim avall ens porta a trobar, de seguida, la pista més bona que baixa de Sant Marçal, cap a l'Illa.
  .- 31 min.  --  PISTA DE SANT MARÇAL  --  956 m.
Seguim la pista avall fins que aquesta gira a la dreta, i a l'esquerra hi marxa una pista més dolenta, amb un cartell d'àrea privada de caça.
  .- 37 min. --  TRENCANT DE PISTES --  923 m.
Aquí podríem continuar avall fins a la fabriqueta d'en Tolín i allí agafar un camí, amb MT que s'enfila cap a l'esquerra.
Nosaltres seguim la pista de l'esquerra. La pista baixa uns metres i després va a travessar la Tordera, des d'on continua cap a l'esquerra i amunt, per anar a trobar una altra pista, just a l'altra banda de Terrers. De fet és la pista que volíem anar des de Terrers.
  .- 48 min.  --  PISTA
Continuem pista amunt. - MVD- La pista, que ara va marxant cap a la dreta, travessa un doble torrent i arriba a una altra pista que ve per l'esquerra. Continuem per la dreta, pujant tot fent un munt de llaçades fins a trobar una altra pista, just al costat de la Pedreguera Gran.
  .- 1 h 7 min.  --  PEDREGUERA GRAN  --  1.043 m.
Aquí, cap a l'esquerra, tornaríem cap a Sant Marçal. De fet, des d'aquí, seria el camí més ràpid per anar-hi. Nosaltres seguim cap a la dreta. -MVD – La pista, un tros enllà es torna camí, travessa una raconada i altra vegada torna a ser pista. Continuem per la pista, on un tros enllà, per la dreta, hi arriba el camí amb MT que puja de la fabriqueta d'en Tolín.
  .- 1 h 35 min. --  CAMÍ AMB MARQUES TARONGES  --  1.020 m.
Continuem per la pista i en un parell de minuts, trobem una pista que puja a la dreta i per la que marxen les MVD. Nosaltres continuem pista amunt. -MT- La pista fa moltes llaçades i arriba a un punt que s'acaba. Aquí hi ha un indicador.
Ara seguim un camí a l'esquerra. -MT- De seguida trobem una fita molt grossa. Aquí a prop del camí, uns cent metres a l'esquerra, hi ha dos pous de glaç o de neu, són els pous d'en Cervera.
Continuem camí amunt. – MT - El camí puja pel mig de la fageda. Un tros amunt, una marca en un faig, ens senyala un altre pou. Continuem amunt i altre cop una marca en un faig, ens marca un altre pou a sota a l'esquerra, i uns metres més amunt, un altre al costat del camí.
  .- 2 h 50 min. --  POU AL COSTAT DEL CAMÍ  -- 1.490 m.
Continuem camí amunt, passant encara pel costat d'un altre pou – hem trobat sis pous en total - aquest últim força malmès.
El camí continua pujant. -MT- Deixa un parell de roques ( miradors ) a l'esquerra i continua faldejant per anar a sortir just al coll de les Agudes.
  .- 3 h 13 min. --  COLL DE LES AGUDES  -- 1.646 m.
Aquí de pla, per l'esquerra, hi marxa el camí que faldeja els Castellets i el GR que baixa a Sant Marçal. Nosaltres ara pujarem per la carena de l'esquerra i sense problemes assolirem el cim de les Agudes.
  .- 3 h 20 min. --  LES AGUDES  -- 1.705 m.
Fa un dia molt clar, però amb molt de vent, això fa que la vista sigui molt bona. Al cim hi ha un rellotge en forma de llibre i una gran creu.
Per marxar tornem cap el coll, però abans d'arribar-hi seguim unes MV que salten per la dreta de dret cap a trobar el camí que voreja els Castellets.
  .- 3 h 27 min. --  CAMÍ DELS CASTELLETS
Travessem el camí i saltem avall per la tartera del davant. La tartera és molt dreta i força de mal baixar, per fer-ho, el millor és baixar a tocar de les roques de l'esquerra. Al final de la tartera trobem un pal verd que marcava el camí.
A partir d'aquí la traça ja es segueix molt millor. El camí, primer baixa per entre dues tarteres, pel mig del bosc, decantant-se molt cap a la dreta, fins a una careneta. El camí, molt ple de fullaca baixa per la careneta fent moltes llaçades – pals verds amb marques del GR i fites – baixant a trobar una pista força dolenta que seguim a l'esquerra- Aquí de seguida a l'esquerra, trobem uns senyals del GR que em fan dubtar si realment baixava per la tartera tot i que hi havien senyals- i que de seguida gira en rodó a la dreta.
  .- 4 h. --  PEDREGAR RODÓ --  1.177 m.
Aquí, marxa un pista molt dolenta de pla. Nosaltres girem a la dreta, per la pista més acceptable i baixem cap a la raconada – GR - on trobem la pista que va de Sant Bernat. Per aquesta pista cap a l'esquerra i avall, aniríem cap la Pedreguera Gran. Ara seguim la pista cap a la dreta. La pista molt suau, va pujant i baixant, nosaltres sempre seguint la més bona, arribem al Puig.
  .- 4 h 25 min. --  EL PUIG  -- 1.076 m.
Continuem per la pista que ja hem seguit el matí a la sortida, - GR - passem per sobre Sant Marçal i arribem a l'aparcament del Coll de sant Marçal, on tenim el cotxe.
  .- 4 h 35 min. --  COLL DE SANT MARÇAL --  1.106 m.
                                                        --------------------------------------------------------
                                                       GR- sender de gran recorregut marques vermelles i blanques
                                                       MV – Marques vermelles
                                                       MVD – marques verdes
                                                       MT – marques tarongesCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada