QUE PRETENEM?


divendres, 24 de febrer del 2012

ROCACORBA - PUIGSOU - CANET D'ADRI (14)

RESUM :

En aquesta sortida canviem de territori i entrem en un territori força desconegut per a nosaltres, anirem a la comarca del Gironès, que tot i que la tenim a la vora, no disposem de mapes massa detallats de la zona. Pujarem a Rocacorba i Puig Sou des de Canet d'Adri. Per fer-ho seguirem trams de tota manera, asfalt, pistes de terra, camins molt bonics i d'altres força bruts.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 18 de Febrer de 2012
*COMARCA: Gironès
*DISTÀNCIA: 20.43 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 920 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 55 min.
*DIFICULTAT: mitjana, degut a un tram de camí en no massa bon estat
*VELOCITAT MITJANA: 4.15 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Mapa del Gironès de l'Institut Cartogràfic de Catalunya 1:10 000-Garrotxa Volcànica editorial Alpina E-25 1:25.000 - Per internet (Wikiloc) un track de Josep Ribes
*PUNT DE SORTIDA: La plaça del Poble a Canet d'Adri.
*OBSERVACIONS: L'excursió és llarga i segueix uns camins molt bonics, però cal tenir en compte que el tram de camí que ressegueix la riera de Rocacorba, des de la primera carena ( 3h 10 min.) fins a la tercera carena ( 3 h 45 min. ), tot i que és un camí d'anys, és molt brut i en algun lloc, en el dia d'avui, costa de passar.
FOTOS:
         el Santuari de Rocacorba està enlairat sobre una "proa" rocosa


         vista del Santuari de Rocacorba i de les antenes al Puigsou


       la Roca Barret  


 
  inesperat aparcament a la mateixa Riera de  Rocacorba                                
            

         el glaç encara és viu als racons més ombrívols


         el camí a partir de la "tercera carena", una passada


         un altre racó del mateix camí


          Rocacorba i Puigsou des de Canet d'Adri, que lluny que es veuen.......


TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :
  .- 0 h.  -- CANET D'ADRI --  242 m.
Des de la plaça del Poble de Canet d'Adri continuem seguint la carretera amunt. La carretera acaba sent una pista asfaltada que seguim fins a uns plans, on fa un trencant de pistes. Aquí a la dreta, hi ha una casa amb una era.
  .- 18 min.  -- CAN COLOMER --  312 m.
Ara seguirem la pista de l'esquerra. De seguida altre cop a l'esquerra, hi ha marques d'un PR. La pista deixa una casa a la dreta i baixa a travessar una riera, després gira a l'esquerra, passa pel costat d'una casa que estant restaurant i remunta un xic, deixant una altra casa a la dreta - PR-. La pista continua i va a trobar un collet o pla, on hi ha un trencant de pistes.
  .- 36 min.  -- TRENCANT DE PISTES  -- 313 m.
Continuem per la pista més bona - PR - que marxa de pla cap a l'esquerra, tot deixant-ne una que gira molt a l'esquerra. La pista va a trobar la casa de Maverd que voreja cap a darrere, on hi ha un torrent i una alzina molt gran.
  .- 43 min.  --  MAVERD --  418 m.
Fins aquí es podria venir amb cotxe. Ara comença un camí molt bonic. El camí s'agafa al costat de l'alzina. Hi ha un indicador, PR i MV. El camí primer puja pel costat del torrent, per després marxar, força planer, molt cap a la dreta. Després revolta un petit serrat i encara les parets de Rocacorba, que va resseguint per una lleixa cap a la dreta. El camí al passar pel mig de les alzines, no sembla que passis per on passes. El camí ens porta a trobar un trencant amb un indicador.
  .- 1 h 30 min.  -- TRENCANT DE BIERT --  774 m.
Aquí per la dreta hi arriba un camí empedrat que puja de Biert. Nosaltres continuem cap a l'esquerra -MV – PR –. El camí, pel mig de l'alzinar, puja fent moltes llaçades, concretament 15, ja que en cada llaçada hi ha el nombre que és. El camí més que bonic, ens porta dalt el coll, on a l'esquerra, sobre una gran roca s'alça l'impressionant Santuari de Rocacorba.
  .- 1 h 45 min.  --  COLLET SOTA ROCACORBA --  909 m.
Des d'aquí el santuari sembla un vaixell, llàstima que està tancant i no ens permet entrar al magnífic mirador que fa. Del collet, pugem cap dalt la porta del santuari des d'on continuem per les roques de la dreta i ens enfilem a sobre la carena, on un bon camí, ens porta a una petita antena. Aquí, en un roc que sobresurt, hi ha un excel·lent mirador.
  .- 1 h 52 min. --  MIRADOR SOBRE ROCACORBA  -- 938 m.
El camí continua carena enllà. Nosaltres el deixem per tornar al collet sota el santuari.
  .- 2 h.  --  COLLET SOTA ROCACORBA --  909 m.
Ara continuem per la carena de l'altre costat, on un camí que puja pel mig de les alzines, ens porta a la carretera ,que seguim amunt, fins davant la reixa que tanca el vèrtex de Puig Sou.
  .- 2 h 10 min.  -- PUIG SOU --  978 m.
Puig Sou és el sostre comarcal del Gironès. Tot i que és a tocar, una reixa que tanca les instal·lacions d'una gran antena, impedeixen arribar-hi. Per mateix lloc tornem al collet.
  .- 2 h 20 min.  --  COLLET SOTA ROCACORBA --  909 m.
Ara toca tornar cap a Canet d'Adri, i ho farem donant una gran volta. Travessem el coll i la pista que marxa cap a sota el santuari, a pocs metres de la cadena. Seguim un camí amb MV i PR que marxa planejant molt cap a la dreta. El camí, pel mig de l'alzinar, passa pel costat de l'Arcova de Rocacorba – un forat que queda a la dreta del camí – per arribar de seguida a una esllavissada. A l'altra banda de l'esllavissada, seguim el camí avall. Ara el camí és molt i molt interessant, baixa per uns esqueis i unes roques al mig del bosc que fan que sigui molt bonic. El camí va baixant, passa pel costat de la Roca Barret,- un roc molt característic - i de seguida va a trobar un camí més ample, que segueix avall, per arribar amb pocs metres a un descampat on es bifurca.
  .- 2 h 40 min. --  CASES DE ROCACORBA  -- 760 m.
Fins aquí, hem marxat en direcció contraria on tenim el cotxe. Aquí deixem el PR que marxa cap a la dreta i girem a l'esquerra, en rodó, seguint la pista que passa per sobre de dues cases i baixa capa trobar la riera de Rocacorba. Riera que seguirem pràcticament fins a Canet d'Adri. Travessada la riera, la ressegueix avall i arriba a una bifurcació.
  .- 2 h 55 min. --  TRENCANT CANET – GRANOLLERS --  658 m.
Aquí trobem l'últim indicador. Deixem el camí i les MV que marxem per la dreta, cap a Granollers de Rocacorba. Nosaltres marxem cap a l'esquerra per una pista que baixa a travessar la riera, per després marxar força de pla i convertir-se en un camí, just quan trobem un camí que baixa per la careneta de l'esquerra.
  .- 3 h 10 min.  -- CAMÍ A LA PRIMERA CARENA --  630 m.
Seguim el camí cap a la dreta i avall uns 10 metres, per agafar un corriol que salta cap a l'esquerra pel torrent del costat. El corriol que ja no és tan net, baixa cap a travessar el torrent , des d'on continua per l'altra banda a retrobar la riera de Rocacorba. Ara, el camí, tot i que és un camí amb parets de pedra, és molt brut de mates, arbres caiguts i barrinat pel senglar. El camí que va passant a una certa altura, si fos net, seria una passada. El camí marxa molt de pla i va a trobar un altre camí que baixa d'una segona carena.
  .- 3 h 35 min. --  CAMÍ A LA SEGONA CARENA --  533 m.
Seguim el camí cap a la dreta i avall, al començament és net, però de seguida tornem a trobar trams curts, que són molt bruts de mates, tant, que en algun lloc costa de passar. El camí baixa cap a trobar la riera on es bifurca. Nosaltres seguim pel costat de la riera. Uns metres més enllà es torna a bifurca. Ara seguim a l'esquerra i amunt per anar a passar pel costat d'uns rocs balmats, sobre dels quals trobem un altre camí que baixa d'una tercera carena.
  .- 3 h 45 min. --  CAMÍ A LA TERCERA CARENA
Ara sí, el camí és net i preciós. Passa per entre uns rocs i per una lleixa encinglerada en uns llocs fantàstics. Per si sol, per aquest tram de camí, ja val la pena haver vingut. El camí va baixant paral·lel a la riera, que un tros avall travessa i ja més de pla, va a trobar una pista de terra en una gran esplanada, on la riera deixa el congost.
  .- 4 h 15 min. --  PISTA AMPLA  --  330 m.
A partir d'aquí ja sempre serà pista. La pista continua paral·lela a la riera molt planera . Passant pel costat de camps, un tros avall travessa la riera, per on passen els pals elèctrics
  .- 4 h 35 min. --  TRAVESSEM LA RIERA
 Continua un tram paral·lel a la riera. La pista quan s'aparta de la riera va a buscar el trencant de can Canet, casa que deixem a l'esquerra, i es converteix en quitrà. Continuem seguint la pista per anar a trobar les primeres cases de Canet d'Adri. Aquí a la dreta, es baixa a veure els bonics gorgs de la font de can Torra. Nosaltres anem cap a l'esquerra seguint un carrer que porta a la carretera, just on hi ha la plaça del Poble, davant de l'església.
.- 4 h 55 min. --  CANET D'ADRI  --  242 m.
__________________________________

         PR – sender de petit recorregut marques grogues i blanques
        MV – marques vermelles



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada